CMS چیست؟
با استفاده از CMS، میتوانید محتوا را در یک رابط کاربرپسند ایجاد، مدیریت، اصلاح و منتشر کنید. شما میتوانید با بارگیری یا خرید قالبها و برنامههای افزودنی، بهجای کدنویسی طراحی و عملکرد سایت خود را سفارشی کنید. در این مقاله بررسی میکنیم CMS چیست و چه کاربردی دارد.
سیستم مدیریت محتوا یا CMS چیست؟
سیستم مدیریت محتوا (CMS) برنامهای است که به شما کمک میکند تا وبسایت خود را از طریق رابط کاربری دوستانه ایجاد و مدیریت کنید و نه اینکه مستقیماً با کد کار کنید.
هنگامی که به راهاندازی یک وبسایت فکر میکنید، ممکن است چشم اندازی از برنامهنویسان عجیبوغریب که کد را تایپ میکنند، دریافت کنید. بله، پایه و اساس هر وبسایت کد است.
بااینحال، با یک سیستم مدیریت محتوا، میتوانید کد را نادیده بگیرید و بر روی قسمتهای جالبتر اجرای یک وبسایت مانند ایجاد محتوا تمرکز کنید.
CMS چگونه کار میکند؟
برای درک نحوه عملکرد CSM، ابتدا باید بدانید که ساخت یک سایت چگونه است؟
شما برای افزودن متن، تصاویر با کد HTML شروع میکنید. سپس کد CSS را به سبک آن اضافه میکنید تا با ظاهر برندتان تطابق داشته باشد.
شما باید با نوشتن کد جاوا اسکریپت کار خود را برای افزودن قابلیتهای پیشرفتهتر سایت خود به اتمام برسانید. سپس باید این فایل HTML را در سرور خود بارگذاری کنید تا در پایگاهداده شما ذخیره شود.
کسانی که مهارت برنامهنویسی، یا زمان و منابع لازم را برای ساختن یک سایت از ابتدا و نگهداری از آن را ندارند میتوانند از CMS استفاده کنند. اما چگونه؟
نحوه استفاده از CMS
CMS از دو قسمت اصلی تشکیل شده است: یک برنامه مدیریت محتوا و یک برنامه تحویل محتوا. در مجموع، این برنامهها اساساً تمام کد، پرسوجوهای پایگاهداده و زیرساختها را در قسمت بکاند پشتیبانی میکنند تا بتوانید بر قسمت فرانت اند سایت خود کار کنید.
تمام این تغییرات در یک رابط بصری ایجاد میشود که کد را از شما و کاربران نهایی پنهان میکند. پس از اتمام تغییرات، سیسیتم تحویل محتوا، محتوای وارد شده در سیستم مدیریت محتوا را میگیرد، کد را مونتاژ م یکند، ان را برای بازدیدکنندگان اصلی خود نمایش میدهد و ذخیره میکند. این بدان معناست که هنگامی که میخواهید پستی در وبلاگ خود منتشر کنید فقط باید دکمه انتشار را بارگذاری کنید.
چرا نیاز به CMS داریم؟
در ادامه به دلایل نیاز به CMSها میپردازیم.
1.نیازی به دانش برنامه نویسی نیست
سیستمهای CMS با ایجاد امکان طراحی سایت بدون نیاز به برنامه نویسی بسیار مفید واقع شدند.
شما میتوانید محتوا را ایجاد و مدیریت کنید، طراحی سایت انجام دهید و برنامههای افزودنی را در سایت خود پیاده سازی کنید بدون نیاز به داشتن مهارت برنامه نویسی.
در نتجه کاربران با منابع و زمان محدود میتوانند یک سایت قدرتمند برای کسب و کار خود ایجاد کنند.
2.همکاری اسان
چندین کاربر به طور همزمان میتوانند به CMS دسترسی داشته باشند و کار کنند. همهی ان ها میتوانند در یک صفحه فرود کار کنند.
3.ویژگیهای برنامه افزودنی
سیستم عاملهای CMS ویژگیهای داخلی و افزونههایی را برای کمک به شما در بهینه سازی سایت خود برای موتورهای جستجو ارائه میدهند.
با استفاده از ااین ابزارها میتوانید:
- عنوان صفحه و توضیحات متا را بهنیه کنید.
- URL مناسب سئو انتخاب کنید.
- نقشه سایت ایجاد کنید.
- متن جایگزین تصویر اضافه کنید.
- زمان بارگذاری صفحه را بهینه کنید.
4.قالبهای از پیش طراحی شده
اکثر سیستمهای CMS دارای قالبهای از پیش طراحی شده هستند که میتوانید از ان ها برای سفارشی سازی سایت خود استفاده کنید.
5.بهروزرسانی ساده
CMSها این امکان را فراهم میکنند تا تغییرات سریعتر و آسانتری را در سایت خود ایجاد کنید. از بهروزرسانیهای عمده مانند طراحی مجدد سایت گرفته تا بهروزرسانیهای جزئی مانند تغییر تصویر.
هفت نمونه سیستم مدیریت محتوا
WordPress-1
وردپرس: محبوبترین سیستم مدیریت محتوا است.
در واقع، سیستم مدیریت محتوای وردپرس بیش از 32٪ از تمام وبسایتهای اینترنت را تشکیل میدهد.
دریافت و استفاده از آن رایگان است. همچنین یادگیری، انعطافپذیر بودن و کار با آن آسان است. بهعلاوه، هزاران موضوع و پلاگین آن را به یکی از سیستمعاملهای قابل تنظیم تبدیل کرده است.
Joomla-2
جوملا: همانند وردپرس رایگان میباشد و بعد از وردپرس بهترین CMS است. این یک دارای مجموعهای از ویژگیهای پرکاربرد در آن است که بیش از ۶۰ زبان را پشتیبانی میکند. این سیستم مناسب برای هر وبسایتی است که به مدیریت محتوای جامع نیاز دارد – بهعنوانمثال، مؤسسات آموزشی یا وبسایتهای پیچیده مانند شبکههای اجتماعی.
Drupal-3
دروپال نیز رایگان است، اگرچه شما به میزبانی خود نیاز دارید. از طریق یک پنل مدیریت پیشرفته، به کنترل کامل ارائه محتوا و همچنین مدیریت کاربر و مجوز کمک میکند. بارگیری سریع، ایمن و… از خصوصیات آن است و بیش از ۷۰ زبان پشتیبانی میکند. راهحلهای آماده برای بخشهای مختلف بازار مانند گردشگری یا تجارت الکترونیکی، ایجاد وبسایت را برای کاربران آسانتر میکند.
Magento-4
اگر تنها تمرکز شما در تجارت الکترونیکی باشد این مورد یک راهحل کامل و مستقل برای شما میباشد.
آنچه باعث جذابیت آن برای مشاغل بزرگ میشود سرعت بالا، امنیت و مقیاسپذیری آن است. پشتیبانی چند سایت ارائه میدهد، و میتواند بستر مناسبی برای هرگونه مشاغلی باشد که به بخشهای مجزا مانند فروشگاههای زنجیرهای احتیاج دارد.
Squarespace-5
یک راه حل آماده برای ساخت تقریباً هر نوع وب سایت است. بسیار ساده است، هر کسی میتواند با کمک (اسکور اسپیس) یک وب سایت ایجاد کند – فروشگاههای فیزیکی، متخصصان، وبلاگ نویسان، هنرمندان. علاوه بر این، با ادغام شبکههای اجتماعی همراه است. وب سایت شما با یک زیر دامنه پیش فرض همراه خواهد بود و در سرورهای(اسکور اسپیس) قرار دارد و کنترل کمی برای شما ایجاد میکند. در این سیستم دامنههای سفارشی با هزینه اضافی ارائه میشوند.
Wix-6
مقایسه ویکس با اسکوراسپیس در این است که ویکس تقریباً به همان شکل کار میکند با این تفاوت که شامل یک طرح رایگان میباشد همچنین تعداد بیشتری الگو برای شما میاورد.
همراه با راهحل میزبانی، ایجاد وبسایت را به فعالیتی سرگرمکننده تبدیل میکند. راهاندازی ویکس جادوگر گامبهگام شما را در فرایند انتخاب الگو راهنمایی میکند و اطمینان حاصل میکند که الگویی مناسب برای وبسایت خود در ویکس دریافت میکنید. این سیستم همچنین رسانههای اجتماعی را ادغام میکند و شامل ویژگیهای وبلاگنویسی است.
Ghost-7
اگر همه آنچه که به دنبال آن هستید یک تجربه نوشتن پاک برای وبلاگنویسان و خوانندگان است، باید Ghost را امتحان کنید.
به شما امکان میدهد بهسادگی بر نوشتن پستهای خود تمرکز کنید کاربر متمرکز است، با حداقل رابط کاربری و میتوانید مضامین و محتوای خود را بارگذاری کنید.
سخن آخر
دراین مقاله بررسی کردیم CMS چیست و چه کاربردی دارد. انواع مختلفی از سیستم مدیریت محتوا وجود دارد که هر یک میتوانند به شما در ایجاد کی سایت مناسب کمک کنند.
دیدگاهتان را بنویسید