برندینگ چیست؟ 7 تکنیک استراتژی برند موفق
در این مقاله میخواهیم در مورد اینکه برندینگ چیست و چگونه بر کسبوکار ما اثر میکند توضیح دهیم درواقع اگر بخواهیم خیلی کوتاه بگوییم ,برندسازی عبارت است از عمل بازاریابی که به برند شما شکل میدهد. برندینگ همان چیزی است که کسبوکار شما برای ازبینبردن آشفتگی و جلبتوجه مشتریان به آن نیاز دارد.
این عاملی است که شما نیاز دارید تا تجارت خود را به سطح بعدی ببرید. اما دقیقاً برندسازی چرا آنقدر مهم است؟ شامل چه مواردی میشود؟ چگونه میتوانید برای کسبوکار خود را به گونه برندسازی کنید که بر مخاطبانتان تأثیر داشته باشد؟ برای یافتن جواب این سوالات در این مقاله همراه ما باشید.
برندینگ تمامکارهای شما برای ایجاد ذهنیت در جهت دیدهشدن محصولات و خدمات شما است که نتیجه آن افزایش آگاهی از برند است.
برندینگ چیست؟
برندینگ تمام تلاشهایی است که شما برای ساختن یک تصویر از کسبوکار خودتان در ذهن مخاطبان انجام میدهید. برندسازی درواقع تصویری است که هنگامی که نام کمپانی شما میاید به ذهن مخاطبان میرسد.
در برندسازی، فعالیتهای گوناگونی میتوانید انجام دهید تا کسبوکار خود را در ذهن دیگران تثبیت کنید. میتوانید از لوگو کمپانی خودتان استفاده کنید و آگهیهای ویژه طراحی کنید.
عناصر برندسازی
این موارد، عناصر برندینگ هستند که برای ایجاد درک مشتریان از برند خود باید به آنها توجه کنید.
- بیانیه مأموریت و ارزش برند. بیانیه مأموریت و ارزش برند، پایه و اساس برند شما هستند. بیانیهای کوتاه و مختصر که وضعیت و هدف فعلی سازمان شما را مشخص میکند.
- راهنمای برند. این دستورالعملها شامل یک مواردی است که اهداف کسبوکار شما را مشخص میکند، شما را از رقیبهایتان متمایز میکند، از مشتریان استقبال میکند، الگویی را برای تصمیمگیری ارائه میدهد و ایدههایی را برای کمپینهای بازاریابی ایجاد میکند. همچنین شامل تمامی عناصر سبکی برند شما، از جمله پالت رنگ و فونتها نیز میشود.
- لوگو. لوگوی شما چهره کمپانی شما است و طراحی آن گامی مهم در برندسازی است. در طول طراحی به این فکر کنید که چه کسی هستید و چگونه میخواهید توسط مشتریان درک شوید. از آنها برای هدایت استراتژی طراحی خود استفاده کنید.
- سایت. طراحی سایت نیز یکی از مراحل مهم برندسازی است. هنگامی که مشتریان از سایت شما بازدید میکنند، باید از نظر بصری جذاب و آسان برای استفاده باشد و از همه مهمتر بازتابی از شخصیت شما بهعنوان یک کسبوکار باشد.
- داراییهای اضافه. بسته به نوع کسبوکار شما ممکن است به داراییهای اضافه مانند کارت ویزیت یا بستهبندی محصولات نیاز داشته باشید.
اصطلاحات برند
تصویر برند
هر کسبوکاری که شروع به معرفی خود و تبلیغات میکند به دنبال این است که یک ذهنیت مثبت از برندش در مشتری ایجاد کند و بهمحض شنیدن نام برند حس و نظر مثبتی برای شنونده تداعی شود.
مخاطب با شنیدن نام هر برند یک ویژگی از آن برند در ذهنش جرقه میزند که نشاندهندهٔ قدرت آن برند در زمینهٔ خاص است ویژگیهایی مثل خاص بودن برتر بودن…
و قطعاً هنگامی که در تبلیغات نام اپل را میشنویم معانی مثل لاکچری بودن در ذهنمان تداعی میشود و هنگام استفاده از آن محصولات این حس درون ما به وجود میاید.
آگاهی از برند
آگاهی از برند؛ یعنی بهمحض دیدن شنیدن یا پرسیدن دربارهٔ یک محصول مرتبط با شما نام برند شما بر سرزبان آید
اگر بگویند بهترین گوشی بشنویم اپل سامسونگ
اگر بگویند تلویزیون فوراً نام ال جی در ذهن ما بیاید
و به همین ترتیب
آگاهی از برند کاری است که یک صاحب کسبوکار در ابتدای مسیر معرفی و تبلیغات انجام میدهد تا نام برند خود را در اذهان عمومی نهادینه کند.
حالا شما بگویید
هر جا سخن از اعتماد است…
هیچکس تنها نیست…
معماری برند
ما معماری برندمان را مشخص میکنیم تا تأثیرگذاری استراتژی برند را افزایش دهیم در این صورت میتوانیم از بازگشت سرمایه اطمینان حاصل کنیم و نگران سرمایههایی که در بخشهای مختلف کردهایم نباشیم
سه نوع سیستم برای معماری برند وجود دارد:
- سیستم مستقل
- سیستم یکپارچه
- سیستم پشتیبانی
در سیستم مستقل ما یک برند اصلی و مادر هستیم. نام برند ما روی محصولات قرار نمیگیرد و هر کدام از محصولات برند و نام مخصوص خودش را داراست.
در سیستم یکپارچه تمامی محصولاتی که ما تولید میکنیم دارای یک نام و یک برند هستند.
در سیستم پشتیبانی یکسری زیر مجموعه داریم که محصولات ما را میفروشند آنها موظفاند به شیوهای که ما تعیین میکنیم به برند اصلی اشاره کنند تا مشتریانی که محصولات را خریداری میکنند با برند اصلی آشنا شوند.
پس ما در معماری برند یک سیستم از برندها محصولات و خدماتمان داریم تا مشتری را با ویژگیهای مختلف تکتک محصولاتمان آشنا کنیم و بر اساس نیاز مشتری محصول موردنظر را به او ارائه کنیم.
نقاط تماس
نقاط تماس عواملی هستند که بین برند ما و مشتری تعامل و ارتباط برقرار میکنند. شامل وبسایت نحوهٔ چینش محصولات در فروشگاهها و طراحی برند و بستهبندی محصولات ماست.
اگر این ویژگیها بتوانند بهخوبی با مشتری ارتباط بگیرند برند ما در ذهن مشتری ماندگار میشود.
سنجش مخاطب
در سنجش مخاطبان میخواهیم بدانیم مشتری چه حس و نظری نسبت به محصولات ما دارد. این موضوع از اهمیت بالایی برای ما برخوردار است؛ چون ما میخواهیم رضایت مشتریان را نسبت به برند افزایش دهیم؛ بنابراین به بررسی مخاطبان در محیطهای زندگی و فضای مجازی میپردازیم و نظرات و انتقادات آنها را جمعآوری میکنیم
بدین صورت میتوانیم کارمان را بهبود ببخشیم و پیشرفت کنیم.
سنجش مخاطب باعث افزایش فروش و اعتماد مشتریان میشود.
استراتژی برندسازی چیست
استراتژی برند به معنی تدوین اهدافی است که موجب موفقیت یک برند میگردند.
یک برند نشاندهنده افکار و تصوراتی است که مخاطبین از کمپانی شما دارند، استراتژی برندسازی به شما کمک میکند تا این تصورات را باتوجهبه نیاز خودتان تغییر دهید.
استراتژی برندینگ مجموعه کارهایی است که موجب میگردد نام، محصولات و خدمات کسبوکار شما از رقبایتان متمایز شود.
اهمیت برندینگ
1.کمکتان میکند تا از رقیبهایتان متمایز شوید
مهم نیست که در چه کسبوکاری هستید، چون درهرصورت رقابت جدی دارید.
کاربرد مهم برندسازی چیست؟ برند به شما کمک میکند تا راههای متفاوت، خاص و منحصربهفرد بودن را تعیین کنید و این به مخاطبانتان نشان میدهد که چرا باید کسبوکار شما را انتخاب کنند.
2.شناخت برند ایجاد میکند
برند تجاری مناسب (از جمله طراحی یک لوگو، وبسایت) کمکتان میکند سبک متمایزی را ایجاد کنید و موجب افزایش شناخت برندتان میگردد. اگر میخواهید اطلاعات بهتری درباره افزایش آگاهی از برند بهدست آورید پیشنهاد میکنم مقاله 16 روش افزایش آگاهی از برند را مطالعه کنید.
3.یک تجربه استوار با برند را برای مشتریان ایجاد میکند
برای موفقیت در کسبوکار، باید تجربهای ثابت برای مشتریان خود فراهم کنید. هرچند آنها با برندتان ارتباط برقرار کنند – چه از طریق سایت، یا شرکت در یک رویداد حضوری یا دنبالکردن حسابهای رسانههای اجتماعی.
برند این امکان را به شما میدهد تا نحوه درک و تجربه افراد از برند خود را کنترل کنید، میتوانید اطمینان حاصل کنید که ادراک و تجربه در تمام مراحل برندتان ثابت میمانند.
4.موجب برقراری ارتباط با مخاطبانتان و تبدیل آن ها به مشتریان وفادار میشود
موفقترین کسبوکارها آنهایی هستند که ارتباط عاطفی با مخاطبان خود برقرار میکنند. این ارتباط عاطفی همان چیزی است که چشمانداز را به مشتری و مشتری را به یک علاقهمند برند تبدیل میکند.
با کمک برند میتوانید این ارتباط را برقرار کنید. استراتژیهای مختلف برندینگ (مانند بستهبندی احساسی با صدای برندتان) میتواند به شما کمک کند تا در سطح عمیقتری با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید و احساس وفاداری به نام تجاری خود ایجاد کنید.
5.مشتریان جدیدی برای کسبوکارتان جذب میکند
یک برند خوب و قدرتمند به معنای ذهنیت مثبت نسب به تجارت شما در بین مصرفکنندگان است و آنها به دلیل اطمینان و آشنایی نسبت به نامی که میتوانند به آن اعتماد کنند، احتمالاً از شما خرید میکنند. پس از تثبیت برند، تبلیغات دهانبهدهان مؤثرترین روش تبلیغاتی است.
هنگامی که درک خاصی از یک برند ایجاد شد، زنجیره تبلیغ غیرقابلکنترل آغاز میشود. در صورت مثبت بودن شهرت، مشتریان جدید بالقوه ممکن است یا کمپانی شما تماس بگیرند، تصور مثبتی که دارند موجب میشود خرید از برندتان نسبت به رقیبهایتان بیشتر شود.
6.رضایت کارمندان را بهبود میبخشد
هنگامی که کارمندی در کمپانی با برند قدرتمند کار میکند، از کار خود رضایت بیشتری دارد. کار برای یک برند محبوب در بین مردم بسیار لذتبخش و رضایتبخشتر است.
تعامل انسانی اساس تجارت است، و کارمندان اولین خط ارتباطی برای هر برند هستند. کارمندانی که ارتباط خوبی با برندتان دارند، این احساس را در میان مشتریان و شرکتهایی که با آن ها تعامل دارند ادامه میدهند. این امر میتواند منجر به رهبری بهتر، مشارکت بیشتر و محصولات و خدمات بهتر منجر گردد.
در ادامه میخواهیم 7 تکنیک برای موفقیت در ساخت یک استراتژی برندینگ موفق را بررسی کنیم.
7 گام برای داشتن یک استراتژی برندینگ قدرتمند
1.برای خود هدف تعیین کنید
هدف شما چیزی است که میان شما و رقیبهایتان تمایز ایجاد میکند. هدف تجاری شما در استراتژی برندسازی چیست؟
چگونه میتوانید هدف تجاری خود را تعیین کنید؟ بر اساس استراتژی تجاری، هدف را بر دو اساس میتوان تقسیم کرد.
- عملکردی: این گزینه بر ارزیابی موفقیت بر اساس مدتزمان و دلایل تجاری تمرکز دارد – به این معنی هدف از تجارت کسب درآمد است.
- مقصودی: این گزینه به موفقیت بر اساس توانایی درآمدزایی و انجام کارهای درست در سراسر دنیا مربوط است.
درحالیکه کسب درآمد برای همه کسبوکارها مهم است، ما برندهایی را تحسین میکنیم که به تمایل برای بهدستآوردن چیزهایی به جز کسب سود تلاش میکنند.
هنگام تعریف هدف تجاری خود، توجه کنید درحالیکه کسب درآمد اولویت است، اما تنها فعالیت برای کسب درآمد موجب جداشدن برند شما از رقیبهایتان نمیشود.
2.در کارهای خود ثبات داشته باشید
کلید داشتن ثبات، این است که از حرفزدن درباره مواردی که به برندتان مرتبط نیستند یا موجب پیشرفت آن نمیشوند خودداری کنید.
در تلاش برای ایجاد بستری برای پایداری برندتان، باید اطمینان حاصل کنید که تمام پیامهایتان منسجم است. در نهایت، ثبات به شناخت برندتان کمک میکند که شناخت برند منجر به وفاداری مشتری میشود.
برای دیدن یک مثال عالی از ثبات بیایید نگاهی به برند کوکاکولا بیندازیم. علت موفقیت کوکاکولا در استراتژی برندسازی چیست؟ در نتیجه تعهد خود به ثبات، هر یک از عناصر برند مارکتینگ با هم هماهنگ عمل میکنند. این عامل کمک کرده است تا کوکاکولا به یکی از محبوبترین برندها در سراسر جهان تبدیل گردد.
برای مثال، حتی در حسابهای رسانههای اجتماعی آن، یکپارچگی برند مشهود است:
برای جلوگیری از اینکه مشتریان بالقوهتان مجبور شوند تکههای جدا از هم تجارتتان را کنار هم قرار دهند، از یک راهنمای سبک کمک بگیرید. یک راهنمای سبک میتواند همه چیز را از تن صدایی که استفاده میکنید و نحوه موقعیتیابی محصولات و خدماتتان را در بر بگیرد.
با اختصاص وقت برای تعریف و توافق درمورد این مسائل، برندتان سود بسیاری میبرد.
3.از احساسات استفاده کنید
گاهی مردم بابت یک برند شناخته شده پول بیشتری میدهند. چون این برندها با کمک برندسازی احساسی رابطهای میان برند و مخاطبان خود برقرار کردند.
مردم معمولاً تمایل به ایجاد رابطه دارند. پس باید راهی برای ارتباط با مشتریان خود درک سطح عمیقتر و احساسیتر پیدا کنید. باید به آنها این احساس را میدهید که جزوی از یک گروه صمیمی هستند و باید زندگی آنها را آسانتر کنید.
4.از انعطافپذیری استفاده کنید
درحالیکه هدف ثبات ساختن استاندار برای برندتان است، انعطافپذیری شما را قادر میسازد تغییراتی را ایجاد کنید که موجب ایجاد علاقه و تمایز رویکرد شما نسبت به رقیبهایتان شود.
یک نمونه عالی از این نوع تعادل استراتژیک میان ثبات و انعطافپذیری از Old Spic یکی از بهترین نمونههای برند موفق، حاصل میشود. تا همین اواخر، Old Spice یک نیاز بدیهی برای پدران در سراسر دنیا بود. اما اکنون یکی از محبوبترین مارکها برای مردان در هر سنی است.
راز آن چیست؟ انعطافپذیری
Old Spice با آگاهی از اینکه برای حفظ جایگاه خود باید کاری انجام دهد، کاری کرد تا برند خود را برای اعضای جدیدی از مشتریان ارائه بدهد.
Old Spice موفق شد تا با ایجاد پیشرفتهای استراتژیک جدید به برند قدرتمند خود، توجه نسل جدید را به خود جلب کند.
بنابراین، اگر تاکتیکهای قدیمی شما دیگر جواب نمیدهد، از تغییر نترسید. فقط به این دلیل که در گذشته کار کرده به این معنی نیست که اکنون کار میکند.
از فرصتها استفاده کنید و دنبالکنندگان خود را به روشهای جدید درگیر کنید. میتوانید از مشارکتها و ویژگیهای محصولات خود برای برقراری ارتباط با مشتریان جدید استفاده نمایید و به مشتریان قدیمی خود یادآوری کنید که دلیل اینکه دوستتان دارند چیست.
5.از مشارکت کارکنان کمک بگیرید
نقش کارمندان در برندسازی چیست؟ همانطور که قبلاً اشاره کردیم، دستیابی به ثبات در صورت تمایل برای محبوبیت برند بسیار مهم است و اگرچه یک راهنمای سبک میتواند در دستیابی به یک تجربه دیجیتال منسجم سود بسیاری داشته باشد، اما به همان اندازه مهم است که کارمندان شما در چگونگی برقراری ارتباط با مشتریان مهارت کافی داشته باشند.
6.وفاداری مشتریان را افزایش دهید
اگر افرادی را دارید که از قبل شما، برندتان، محصولات. خدماتتان را دوست دارند، بیکار ننشینید. به آنها بابت علاقهشان پاداش بدهید.
این مشتریان در تلاش بودهاند تا درباره شما مطلب بنویسند، به دوستان خود دربارهتان بگویند، مانند سفیران برندتان عمل کنند. استفاده از وفاداری این افراد، مشتریانی با بازده و سود بیشتر برای کسبوکارتان به همراه خواهد داشت.
راهکار بهره بردن از وفاداری مشتری در ساخت استراتژی برندسازی چیست؟ گاهی اوقات، یک تشکر تنها چیزی است که لازم است. در مواقع دیگر بهتر است کمی فراتر بروید. برای آنها پیام خصوصی بنویسید. ازآنها بخواهید یک نظر تخصصی درباره کسب وکارتان بنویسند و آن را در سایت خود قرار دهید.
7.نسبت به رقیبهایتان اگاهی کامل داشته باشید
رقابت را همانند یک چالش برای بهبود استراتژی خود و ایجاد ارزش بیشتر در برند خود در نظر بگیرید. شما در همان زمینه کار میکنید و به دنبال همان مشتریان هستید، بنابراین تماشا کنید که رقیبهایتان چه میکنند.
بررسی کنید آیا برخی از تاکتیکهای آنها موفق است؟ آیا برخی با شکست مواجه میشوند؟ موقعیت برند خود را بر اساس تجربه آنها برای بهتر کردن کسب و کار خود تنظیم کنید.
اگر میخواهید برند خود را ارتقا دهید، هماهنگی با استراتژیهای رقیب مهم است. اما حواستان را جمع کنید تا هر حرکتی را انجام ندهید.
نتیجهگیری نهایی:
ما در این مقاله بررسی کردیم برندینگ چیست؟ چه مزایایی دارد؟ و چگونه میتوان در برندینگ موفق بود. برندینگ همواره در حال پیشرفت است. اگرچه ممکن است در ابتدا سخت به نظر آید اما خیلی قدرتمند است. برندینگ دارای لایههای مختلفی است که هر یک از آنها ساختار خاصی دارند. برندینگ و مارکتینگ به یکدیگر وابسته هستند و هدف اصلی آنها کمک تجارت است.
دیدگاهتان را بنویسید