سئو چیست؟ چگونه سئوکار شویم؟
سئو چیست و چه کاربردی دارد؟
حتماً تاکنون برای شما پیشآمده است که برای یافتن پاسخ سؤالی به گوگل مراجعه کرده باشید و بعد از جستجو بسیار در میان صدها سایت و مقاله هنوز هم پاسخ مناسبی دریافت نکرده باشید و یا ممکن است خود شما جهت افزایش فروش محصولات خود سایتی را طراحی کرده باشید؛ اما به نتیجه دلخواهتان نرسیده باشید. اینجاست که مفهومی به نام سئو به کمک شما میآید. SEO مخفف search engine optimization به معنی کلیه اقدامات لازم جهت بهبود وبسایت شما برای افزایش بازدید در موتورهای جستجو مانند گوگل است. در نهایت هدف از سئو، تبدیل بازدیدکننده به مشتری وفادار است. اگر شما به دنبال دیدهشدن در صفحه اول گوگل هستید با ما در این مقاله همراه شوید و با خواندن این مقاله از طراح سبز به یک سئوکار حرفهای تبدیل شوید.
متخصص سئو کیست؟
به کسی که دانش و مهارت کافی فنی و محتوایی در زمینه بهینهسازی وبسایت دارد متخصص سئو میگویند. سئوکار حرفهای میکوشد بر اساس قوانین و الگوریتمهای گوگل بازدید سایت را به حداکثر برساند و رتبه سایت را به صفحه اول گوگل ارتقا دهد. یک متخصص سئو باید اقداماتی مانند: انتقال ترافیک ارگانیک به وبسایت، حل مشکلات فنی، اجرای تکنیکهای سئو و برگزاری کمپینهای فروش را انجام دهد.
علت برتری سئو نسبت به سایر روشهای بهینهسازی سایت در چیست؟
یکی از دلایل برتری سئو این است که اگر پیوسته و با برنامه انجام شود میتواند نتایج بهمراتب بهتر و پایدارتری را بهصورت ارگانیک برای سایت شما به ارمغان آورد. درصورتیکه ترافیک حاصل از کمپینهای تبلیغاتی بعد از پایان تبلیغات تمام میشود و نتایج آنها پایدار نیست.
انواع سئو:
سئو را میتوان به سه بخش سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال تقسیم کرد:
- سئو داخلی یا on page: مجموع اقدامات بهینهسازی داخل وبسایت از جمله بهینهسازی محتوا برای استفاده بهتر کاربران
- سئو خارجی یا off page: مجموع اقدامات بهینهسازی خارج از سایت از جمله رپرتاژ آگهی برای افزایش اعتبار وبسایت
- سئو تکنیکال: مجموع اقدامات بهینهسازی فنی وبسایت
کارکردن روی هر 3 بخش سئو نتایج خوبی را یه همراه دارد. اگرچه نمی توان با قطعیت سئو خارجی را تضمین کرد اما از ارکان مهم سئو یه شمار می آید.
اگر سئو را به یک بازی فوتبال تشبیه کنیم، سئو داخلی نقش حمله، سئو خارجی نقش هواداران و سئو تکنیکال نقش دفاع را دز این بازی ایفا میکنند.
سئو تکنیکال:
بهینهسازی فنی وبسایت برای موفقیت در سئو بسیار اهمیت دارد. محتوای سایت از جمله متن، تصاویر و ویدئو ها باید برای موتورهای جستجو قابلدسترسی باشند که به این کار crawl با خزش گفته میشود.
موتورهای جستجو بر اساس موارد زیر به سایت شما رتبه میدهند:
- سرعت بارگذاری صفحات
- تجربه خوب کاربری
- رسپانسیو صفحات
- بهینهسازی کدهای سایت
سئو داخلی:
در سئو داخلی باید برای دو مخاطب اصلی محتوا تولید کنیم:
- افراد
- موتورهای جستجو
هدف در سئو محتوا انتشار مطالب مفید و باکیفیت است که با شناخت درست نیاز مخاطب به دست میآید.
در بهینهسازی محتوا باید به موارد زیر توجه کنید:
- محتوا تولیدی موضوعات مرتبط را پوشش میدهد.
- محتوا تولیدی شامل کلمات کلیدی اساسی باشد.
- محتوا تولیدی کپی نباشد.
- محتوا تولیدی بدون اشتباهات نگارشی باشد.
- محتوا تولیدی بروز و حاوی اطلاعات دقیق باشد.
- محتوا تولیدی شامل عکس و فیلم باشد.
- محتوا تولیدی قابلرقابت با رقبای شما باشد.
- محتوا تولیدی روان و قابل خواندن باشد.
- محتوا تولیدی بهینه شده برای موتورهای جستجو باشد؛ یعنی برچسب عنوان، برچسب متا، برچسب سرصفحه (h1-h6) و متن جایگزین تصویر را داشته باشد.
سئو خارجی:
به مجموعه فعالیتهایی که خارج از سایت انجام میدهیم تا باعث بیشتر دیدهشدن سایت و ورد ترافیک به آن شود سئو خارجی یا بهینهسازی خارج از سایت میگویند.
لینک بیلدینگ:
لینک بیلدینگ یا لینکسازی فرایند بهدستآوردن لینک برای سایت خودمان از دیگر وبسایتهاست که بیشترین ارتباط را با سئو off page دارد و میتواند باعث ورود لینکهای باکیفیت از سایتهای معتبر به سایت ما بشود که از اهداف اصلی لینکسازی و بهینهسازی وبسایت است.
روشهای مختلف ارتقای وبسایت:
انواع این روشها به شرح زیر است:
- ساخت و بازاریابی برند: تکنیکهای برای ایجاد شهرت و شناختهشدن برند موردنظر.
- روابطعمومی: تکنیکهایی برای بهدستآوردن لینکهای ارائه شده در مقالات طراحی شده.
- بازاریابی محتوا: استفاده از ویدئو، پادکست، کتاب الکترونیک و پست مهمان.
- بازاریابی و بهینهسازی شبکههای اجتماعی: بهینهسازی و انتشار محتوا مرتبط در تمامی پلتفرمها
چگونه سئوکار حرفهای شویم؟
برای تبدیلشدن به یک سئوکار حرفهای تنها کافی است مراحل زیر را طی کنید:
- درک نحوه کار موتورهای جستجو: اگر میخواهید وبسایت شما در صفحه اول گوگل قرار بگیرد لازم است الگوریتمهای به کار برده شده در هر پلتفرمی را بهخوبی بشناسید و هم جهت با آنها عمل کنید. برای موتور جستجو گوگل 4 مرحله وجود دارد:
- کرالینگ: خزندهها با استفاده از نقشه سایت کلیه صفحات را برای موتورهای جستجو پیدا میکنند.
- رندرینگ: موتورهای جستجو با استفاده از اطلاعات HTML، جاوا اسکریپت و CSS ساختار ظاهری صفحه را ایجاد میکنند.
- ایندکسینگ: موتورهای جستجو با استفاده از الگوریتمهای خود صفحات و محتوا سایت را تجزیهوتحلیل کرده و به پایگاهدادهها اضافه میکنند.
- رنکینگ: موتورهای جستجو با استفاده از الگوریتمهای خود کیفیت محتوا سایت را بررسی کرده و به آنها رتبه میدهند.
تحقیق:
تحقیق از بخشهای کلیدی سئو بهحساب میآید و انواع مختلفی دارد:
- تحقیق درباره مخاطب: درباره مخاطبان باید به چند سؤال پاسخ داد. مخاطب شما چه کسی است؟ مشکل او چیست؟ چه سؤالاتی دارد؟ و…
- تحقیق درباره کلمات کلیدی: تحقیق درباره کلمات کلیدی به شما کمک میکند که بهترین و ارزشمندترین محتوا مورداستفاده مخاطب را ایجاد کنید و بتوانید میزان رقابت بین کلمات کلیدی را درک کنید.
- تحقیق درباره رقبا: تحقیق درباره رقبا به ما کمک میکند تا به نقاط قوت و ضعف آنها پی ببریم و رقبای خود را بهتر بشناسیم.
برنامهریزی:
داشتن یک نقشه راه طولانیمدت و هدفمند در این مسیر میتواند نتایج چشمگیری را برای شما به ارمغان بیاورد و در طول زمان تکامل پیدا کند. برنامه سئو شما میتواند شامل موارد زیر باشد:
- تعیین هدف
- هماهنگی و ایجاد ارتباط بین سئو داخلی و خارجی.
- انتخاب و پیادهسازی ابزار.
- استخدام، آموزش و تشکیل تیم حرفهای و متعهد.
- تنظیم بودجه.
- بررسی نتایج.
- مستندسازی.
اجراسازی:
پس از پایان تمام مراحل قبلی نوبت به تبدیل ایدهها به عمل میرسد. یعنی:
- ایجاد محتوا جدید
- ایجاد تغییرات و بروز رسانی صفحات از جمله افزودن پیوندهای داخلی
- حذف محتوای قدیمی و بیکیفیت
نظارت و نگهداری:
نظارت و پشتیبانی سایت شما برای رسیدگی سریع و بهموقع به مشکلات بسیار حائز اهمیت است. این کار باعث میشود که شما بتوانید مواردی چون کاهش ترافیک یک صفحه، لینکهای شکسته و مشکلاتی ازاینقبیل را بهموقع بررسی و رفع کنید.
تجزیهوتحلیل، ارزیابی و گزارش عملکرد:
بهینهسازی سایت باید به طور مداوم انجام شود تا نتایج خوبی را به ارمغان بیاورد. برای تصمیمگیری مبتنی بر دادهها میتوان از موارد زیر استفاده کرد:
- استفاده از ابزارهای رایگان آنالیز مانند google analytics جهت تجزیهوتحلیل وبسایت.
- تهیه گزارش کامل و جامع از روند کار با استفاده از نرمافزارهای مختلف که باید در فواصل زمانی مشخص مثلاً ماهیانه و یا سالانه آماده شوند.
روشهای کسب درآمد از سئو:
- کسب درآمد از طریق افزایش رتبه سایت: اولین و مهمترین وظیفه هر متخصص سئو بالابردن رتبهٔ سایت و قراردادن لینک سایت در صفحات اول گوگل است. این کار موردتوجه صاحبان کسبوکار و تجارتهای مختلف است. بعد از آن میتوانید با تبلیغ کسبوکارها به درآمد برسید.
- انجام خدمات مشاوره: بعد از مدتی با کسب تجربه به یک متخصص سئو تبدیل میشوید و میتوانید با مشاورهدادن به سایر کسبوکارها کسب درآمد کنید. دستمزد دریافتی شما به میزان تجربه کاری شما و استفاده شما از استراتژیهای راهبردی بستگی دارد.
- فروش دوره آموزشی: در هر زمینهای که تخصص و تجربهٔ کافی داشته باشید میتوانید به بقیه هم آموزش بدهید. اگر فکر میکنید در زمینهٔ سئو متخصص حرفهای شدهاید از این فرصت استفاده کنید و دانش خود را در قالب دوره آموزشی در اختیار سایر علاقهمندان قرار دهید.
- آژانس سئو: با راهاندازی آژانس سئو و تشکیل یک تیم متخصص سئو میتوانید خدمات مختلف در این زمینه را به شرکتها و وبسایتها ارائه دهید.
یادگیری سئو چگونه است؟
برای یادگیری سئو شرکت در حداقل یک یا دو دوره در سال و انجام پروژههای عملی میتواند بسیار کمککننده باشد. همچنین پیگیری آخرین اخبار حوزه سئو و مارکتینگ باید به یکی از عادتهای همیشگی شما تبدیل شود.
ما مدعی هستیم که تمام آنچه که یک سئوکار برای افزایش رنکینگ سایت باید انجام دهد تا یک کسبوکار را به مخاطبان معرفی کند یا نیاز آنها را برطرف نماید و آنها را به مشتریان وفادار تبدیل کند در محتوای آموزشی خود گنجاندهایم!
برای مشاهده سرفصلهای دوره سئو طراحان سبز میتوانید به این لینک دوره نوآوری سئو مراجعه کنید.
کلام آخر:
در این مقاله با مفهوم سئو سایت آشنا شدیم و دانستیم بهینهسازی سایت از برخی جهات مانند دریافت ترافیک ارگانیک در بلندمدت، شناخت نیازهای کاربر و استفاده از آنها نسبت به سایر روشهای دیدهشدن همچون کمپینهای تبلیغاتی برتری دارد. علاوه بر این با شغل سئو نیز آشنا شدیم و مراحل تبدیلشدن به یک سئوکار حرفهای را با هم بررسی نمودیم. چنانچه این مقاله برایتان مفید بوده است نظر خود را با سایر کاربران به اشتراک بگذارید. همچنین اگر علاقهمند به یادگیری سئو هستید حتماً از این صفحه بازدید نمایید. تیم طراح سبز از یاری و همراهی شما در این مقاله کمال تشکر را دارد.
سؤالات متداول:
چقدر طول میکشد تا سئوی سایت ما تمام شود؟
به یاد داشته باشید سئو هرگز تمام نمیشود. موتورهای جستجو، رفتار کاربر و رقبای شما همیشه در حال تغییر هستند. وبسایتها با گذر زمان تغییر میکنند. محتوا قدیمی میشود و فرایندهای شما باید بهبودیافتهتر و کارآمدتر شوند.
سرعت سایت روی سئو تأثیرگذار است؟
بله سرعت سایت برای نتایج سئو بسیار تأثیرگذار است.
آیا سئو نیاز به کدنویسی دارد؟
سئو سایت نیاز چندانی به کدنویسی ندارد اما بخشی از سئو حرفهای نیازمند علم پایه کدنویسی است.
فرق بین کرالینگ و ایندکسینگ چیست؟
کرالینگ یا خزش وقتی است که موتور جستجو بین صفحات و مطالب سایت میچرخد و آنها را بررسی میکند. ایندکسینگ زمانی است که صفحات ما برای مخاطب در نتایج جستجو نمایش داده میشود.
چه مدت زمانی لازم است تا سایت ما سئو شود؟
دیدهشدن در صفحات اول گوگل نیازمند داشتن برنامه اصولی و طولانیمدت است که حداقل 6 ماه تا 1 سال زمان لازم دارد؟
دیدگاهتان را بنویسید