سایت مپ چیست؟
سایت مپ، نقشهای از سایت شما است که به موتورهای جستجو کمک میکند تا تمام محتوای سایت شما را پیدا، خزیده و فهرستبندی کنند. نقشههای سایت به موتورهای جستجو کمک میکنند تا دریابند کدام صفحات سایت شما از اهمیت بیشتری برخوردارند. در این مقاله بررسی میکنیم سایت مپ چیست؟ و چگونه آن را ایجاد کنیم.
سایت مپ چیست؟
امکان ندارد که یک سئو کار حرفهای و یا یک کارشناس سئو باشید و در مورد نقشهی سایت یا سایت مپ نشنیده باشید. سایت مپ قطعا یکی از مهمترین مسائل در زمینهی بهینهسازی سایت برای موتورهای جست و جو یا سئو (Seo) هست که هر سئوکاری باید کار با آن را بلد باشد و آن را برای وبسایت مورد نظر بهینه کند. نگران نباشید. اگر هم یک سئو کار تازه وارد هستید، باید بدانید که ایجاد کردن و کار کردن با سایت مپ، کار بسیار سخت و طاقت فرسایی نیست. ما در این مقاله به شما توضیح خواهیم داد که این ویژگی چه کمکی در زمینهی بهینهسازی سایت میکند و چگونه میتوانید آن را راه اندازی کنید. پس در ادامه با ما همراه باشید.
سایت مپ چیست و من چگونه میتوانم آن را در گوگل ثبت کنم؟
در حقیقت دو نوع مختفی از سایت مپ وجود دارد. نوع اولی که میتوانید تا قبل از ایجاد کردن سایت آن را بسازید و نوع بعدی که بعد از ایجاد کردن سایت آن را خواهید ساخت. تمرکز ما در این مقاله برروی نوع دوم خواهد بود که اهمیت بسیار بالاتری در زمینهی سئو خواهد داشت.
منظور ما سایت مپی است که با فرمت XML ساخته میشود و صفحات مهم سایت از جمله دستهبندیها و لیست اخبار در آن وجود خواهد داشت.
اگر بخواهیم به سادهترین شکل ممکن سایت مپ را شرح بدهیم، نقشهای است که تمام صفحات سایت شما را در جایی نگه داشته است و راهنمای موتورهای جست و جو و کاربران برای دسترسی به آنها است.
گوگل در مورد سایت مپ میگوید:
نقشه سایت فایلی است که تمام صفحات سایت شما را در یکجا جمع میکند و به گوگل و سایر موتورهای جست و جو، ساختار اصلی سایتتان را توضیح میدهد. زمانی که رباتهای گوگل فایل سایتمپ شما را میخوانند، هوش بیشتری را در زمان خزیدن وبسایت شما به خرج میدهند.
این مساله به خوبی ثابت میکند که چرا نقشهی سایت انقدر در زمینهی سئو مهم است. زیرا این فایل به موتورهای جست و جو کمک میکند تا بتوانند صفحات سایت شما را به سادگی هرچه تمامتر پیدا کنند و عمل خزیدن را روی آنها انجام دهند. همچنین در صورت انجام بروزرسانی برروی مطالب و صفحات سایت، سایت مپ وظیفهی اطلاعرسانی به موتورهای جست و جو را خواهد داشت.
بدون هیچ شکی، سایت مپ در زمینهی بهینهسازی سایت بسیار مهم است. اگر سایت نتواند به موتورهای جست و جو بفهماند که چه محتوایی دارد، چگونه میخواهید ترافیک دریافت کنید؟
به چه دلیل به سایت مپ نیاز داریم؟
شک نداشته باشید که برای موفقیت، به نقشهی سایت نیاز خواهید داشت.
گوگل تایید کرده است که اگر سایتی با محتوای بسیار زیاد و مهم دارید، استفاده کردن از نقشه سایت میتواند ترافیک سایتتان را تا حد زیادی افزایش دهد و میتوانید نتایج بهتری را در رتبهبندی گوگل دریافت کنید.
اگر هنوز هم قانع نشدهاید که چرا نقشهی سایت انقدر برای سئو مهم است، بگذارید تجربیات خودم را در این زمینه با شما به اشتراک بگذارم. سالها پیش به وبسایتی برخوردم که از نقشهی سایت استفاده نمیکرد و صاحبان وبسایت از این مساله که وبسایت در نتایج گوگل قرار نگرفته بود، ناراحت بودند. زمانی که هیچگونه نقشهی سایتی برای این وبسایت ثبت نشده بود، تعداد صفحات ایندکس شده توسط گوگل، 0 بود. به این معنی که 0 عدد از صفحات وبسایت در نتایج گوگل قرار داشتند. اما بعد از اضافه شدن نقشهی سایت، صفحات سایت شروع به خزیده شدن توسط گوگل کردن و ایندکس شدند و این مساله باعث شد تا ترافیک سایت افزایش بسیار زیادی را داشته باشد.
بنده شخصا طراحهای سایت و سئوکارهایی را مشاهده کردهام که به خودشان زحمت اضافه کردن نقشهی سایت را نمیدهند و به این صورت، ضرر زیادی را به صاحبان سایت بوجود میآورند.
زمانی که نقشه سایت فعال نشده باشد، گوگل حتی از وجود سایت شما با خبر نخواهد بود. پس همیشه در اولین قدمی که یک پروژهی سئو دریافت کردید یا قصد داشتید تا وضعیت سایت خود را بهبود ببخشید، از وجود نقشهی سایت و ثبت شدن آن در پنل سرچ کنسول مطمئن شوید.
چگونه میتوانید در وردپرس سایت مپ ثبت کنیم؟
خوشبختانه ساختن یک سایت مپ در وردپرس بسیار آسان است. به شدت به شما پیشنهاد میکنم که نسخهی پریمیوم پلاگین یوست سئو (Yoast Seo) را خریداری کنید.
این افزونه، به نظر شخصی بنده، بهترین افزونهی سئوی حال حاضر است. این افزونه را خریداری کرده و بر روی سایت خود نصب کنید. سپس طبق تصویر زیر سایت مپ خود را ایجاد کنید. در زیر دستهی Seo، برروی XML Sitemaps کلیک کنید:
مطمئن شوید که گزینهی XML sitemap functionality برروی حالت Enabled یا فعال باشد.
خوب، تبریک میگم! شما هماکنون یک نقشه سایت برای خود ایجاد کردهاید و میتوانید با کلیک برروی لینک XML Sitemap که در تصویر بالا مشخص است، سایت مپ سایت خود را مشاهده نمایید.
البته کار ما هنوز تمام نشده است.
در ادامه با ما همراه باشید تا طریقهی ثبت کردن این نقشه در گوگل را به شما آموزش دهیم.
چگونه سایت مپ را در Google Search Console ثبت کنیم؟
در اولین قدم، شما باید وبسایت خود را به گوگل معرفی کنید. پس به پنل سرچ کنسول رفته و سایت خود را با استفاده از گزینهی Add a Property ثبت کنید.
در قدم بعدی، شما باید ثابت کنید که مالک سایت هستید. پس با استفاده از یکی از روشها که روش پیشنهادی ما HTML Tag است، این کار را انجام دهید. برای انجام این کار، کدی که به شما داده شده است را کپی کنید و در پنل Yoast Seo کپی نمایید.
حال به بخش Webmaster Tools در پنل Yoast Seo رفته و کدی که به شما داده شده است را در قسمت Google Search Console وارد کنید.
پس از تمام این کارها، به پنل گوگل سرچ کنسول بازگردید و برروی دکمهی Verify کلیک کنید.
اگر تمام مراحل را درست انجام داده باشید، با پیام موفقیت آمیز رو به رو خواهید شد.
در مرحلهی پایانی کار، به پنل Yoast رفته و برروی لینک سایت مپ خود کلیک کنید.
سایت مپ شما به این شکل خواهد بود: http://www.yourdomain.com/sitemap_index.xml که Yourdomain همان نام سایت شما است.
حال به سرچ کنسول بروید، در تب Sitemap برروی Add Sitemap کلیک کنید و همانند تصویر زیر، آدرس سایت مپ خود را در کادر وارد کرده و Submit را بزنید.
شما با موفقیت نقشهی سایت خود را ایجاد کرده و آن را به گوگل معرفی کردید.
اما یادتان باشد که برای اطمینان، به پنل سرچ کنسول خود بروید و از ایندکس شدن صفحات سایت مطمئن شوید.
میتوانید تمامی موارد گفته شده را به طراح سبز بسپارید و از خدمات سئو سایت استفاده کنید و یا اگر در زمینه بهینهسازی سررشته دارید میتوانید از خدمات مشاوره سئو مجموعه بهرهمند شوید و راهنمایی بگیرید.
سخن آخر
ایجاد نقشه سایت یکی از سادهترین و بهترین راههای برای ارائه اطلاعات سایت به موتورهای جستجو گوگل است. در این مقاله بررسی کردیم سایت مپ چیست؟ سایت مپ به خزندههای موتور جستجو هرآنچه باید راجع به صفحات و ساختار سایت بدانند را میگویند. بهسادگی میتوانید به راههای مختلفی برای سایت خود نقشه ایجاد کنید و آن را در سایت خود بارگذاری کرده و به گوگل سرچ کنسول خود اضافه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید