وردپرس یا پی اچ پی؟ کدام بهتر است؟
سؤالی که همواره ذهن صاحبان کسبوکار را برای راهاندازی سایت به خود مشغول کرده است:وردپرس یا PHP؟
اگر شما هم در حال راهاندازی بیزینس خود هستید و به دنبال طراحی سایت برای آن هستید نمیدانید که از سیستم مدیریت محتوای وردپرس بهره ببرید یا سایت خود با یک زبان برنامهنویسی مثل php بسازید و از کدنویسی استفاده کنید.
میدانیم که داشتن یک سایت معتبر از مشخصههای اصلی هر کسبوکار تجاری است؛ ازاینرو ما در این مقاله قصد داریم شما را از این چالش نجات دهیم تا در نهایت بتوانید تصمیم بگیرید برای طراحی سایتتان وردپرس یا php را انتخاب کنید.
پی اچ پی چیست؟
خب اگر بخواهیم تعریفی برای php داشته باشیم باید بگوییم که پی اچ پی همانند وردپرس یک cms نیست که با کنار هم گذاشتن بخشهای مختلف آن بتوانید راهاندازیاش کنید؛ بلکه یک زبان برنامهنویسی برای نوشتن سایت است. طبق آمار 250 میلیون سایت در جهان از پی اچ پی استفاده میکنند.
در اینجا به بررسی معایب و مزایای وردپرس و php میپردازیم تا در آخر بتوانیم تصمیم بگیریم وردپرس یا پی اچ پی برای طراحی سایتمان مناسبتر است.
وردپرس چیست؟
خب بهتر است از همان ابتدا دربارهٔ وردپرس که محبوبیت بالایی دارد با شما صحبت کنیم.
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا است که با افزونههای مختلفی که دارد به شما امکان ایجاد یک وبسایت را از همان ابتدا میدهد حتی اگر دانش کمی داشته باشید هم میتوانید از کنار هم گذاشتن پلاگینها و بخشهای مختلف سایت دلخواهتان را بسازید.
در مقالهی وردپرس چیست به صورت کامل به این مورد پرداختهایم. اگر صورت نیاز میتوانید آن را مطالعه نمایید.
این پلتفرم بزرگ روزانه میلیونها نفر در جهان را به خود جذب میکند و اکثر کسبوکارهای کوچک از آن برای ساخت وبسایتشان استفاده میکنند.
مزایای وردپرس نسبت به پی اچ پی
هزینه
مهمترین تفاوت طراحی سایت با کدنویسی پی اچ پی و طراحی سایت با وردپرس سرمایهگذاری و هزینهٔ آن است. وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای رایگان است و هر کسی میتواند بهراحتی با آن وبسایت خود را بالا بیاورد در ضمن افزونههای رایگانی نیز در دسترس دارد.
همینطور اگر لازم داشته باشید که افزونههای پیشرفتهٔ آن را اضافه کنید هزینهٔ کمتری خواهید پرداخت که در مقایسه با طراحی سایت با کدنویسی php ناچیز خواهد بود.
قابلیت بهروزرسانی مداوم
یکی از قابلیتهای وردپرس نسبت به php که موردتوجه اکثریت قرار گرفته است بهروزرسانی مداوم آن است که هر چند وقت یکبار نسخهٔ جدید خود را بهصورت رایگان در اختیار وبسایتها قرار میدهد و باعث بالارفتن امنیت وبسایت میشود همچنین باگهای احتمالی را هم برطرف میکند.
درصورتیکه برای بهروزرسانی سایت پی اچ پی باید تغییرات کدنویسی اعمال کنیم.
نصب بسیار آسان وردپرس
نصب وردپرس به حدی راحت است که بدون دانش برنامهنویسی میتوانید آن را راهاندازی کنید و برای ایجاد تغییرات و مدیریت آن تنها به دیدن چند فیلم آموزشی احتیاج دارید.
بهینهسازی آسان
یکی از افزونههای جذابی که وردپرس را موردتوجه همگان قرار داده است افزونه یواست سئو و رنک مث است که امکان سئو کردن مطالب را میدهد و باعث بهینهشدن وبسایت شما میشود.
البته این مورد نباید بهتنهایی شما را در انتخاب وردپرس مجاب کند موارد دیگر را هم در نظر بگیرید.
رسپانسیوسازی وبسایت
یکی از مزیتهای وردپرس نسبت به پی اچ پی برای توسعهٔ وبسایت این است که بهراحتی میتوانید وبسایت خود را مناسب برای گوشی همراه هم طراحی کنید که به آن رسپانسیوسازی میگویند و درنتیجه تجربهٔ کاربری خوبی به کاربرانتان ارائه دهید.
از وردپرس میشود برای انواع موضوعات سایت ساخت!
ازآنجاکه وردپرس قالبهای متنوعی دارد برای ایجاد هر نوع وبسایتی اعم از فروشگاهی خبری گردشگری ارزی اقتصادی و…. میتوان از آن استفاده کرد. این یکی از قابلیتهای وردپرس در مقایسه با php است.
وردپرس متنباز است؛ یعنی چه؟
وقتی میگوییم وردپرس متنباز است؛ یعنی هر فردی با داشتن دانش برنامهنویسی میتواند در آن تغییراتی ایجاد کند برای کدنویسی ایجاد تغیر دلخواه در وردپرس لازم است تا فرد با زبان برنامهنویسی php آشنا باشد.
زیرا خود وردپرس با زبان php نوشته شده است و با همان زبان نیز توسعه میابد. در ضمن با استفاده از php میتوان افزونههای جدیدی ساخت و به وردپرس افزود.
لیست ایمیل
جمعآوری لیستی از ایمیلها یکی از مهمترین کارهای هر کسبوکاری است.
ساختن این لیست ایمیل در وردپرس کار آسانی است و تنها با یکسری تنظیمات میتوانیم لیست ایمیل را به وردپرس بیفزاییم؛ اما انجام این کار در یک سایت php کار سخت و پیچیدهای است و نیازمند کدنویسیهایی است.
مزایای پی اچ پی نسبت به وردپرس
امکان طراحی سایت داینامیک
وقتی از سایت داینامیک صحبت میکنیم منظورمان سایتی است که بتوان همواره در آن تغییر ایجاد کرد. بهعنوانمثال شما یک کفشفروشی دارید و موجودی کفشها همواره در حال تغییر است و به آن فزوده میشود.
برای واردکردن اطلاعات و ایجاد تغییرات جدید در وبسایت باید حتماً زمانی را صرف کنید. اگر چنین کسبوکاری دارید بهتر است از php استفاده کنید؛ چون قابلیت تغییرپذیری بالایی دارد.
توسعهٔ بیانتها
اگر به دنبال قابلیت بخصوصی هستید که افزونههای وردپرس هم جوابگو نیست میتوانید از پی اچ پی برای طراحی سایت استفاده کنید. زیرا پی اچ پی یک زبان برنامهنویسی است که شما میتوانید با داشتن دانش برنامهنویسی از php برای توسعهٔ سایت خود استفاده کنید.
معایب کدام بیشتر است؟ وردپرس یا پی اچ پی
پی اچ پی به زمان بیشتری احتیاج دارد
ازآنجاکه برای طراحی سایت با php باید کدنویسی کنیم و همانند وردپرس افزونهٔ از قبل آمادهای وجود ندارد در نتیجه برای ساخت سایت از صفر با پی اچ پی به زمان بیشتری احتیاج هست.
سئو در وردپرس یا php؟ کدام سختتر است؟
اگر از php برای طراحی سایتتان استفاده کنید دیگر نمیتوانید از افزونههای آماده وردپرس که همان یواست سئو و رنک مث است برای سئو و بهینهسازی سایت خود استفاده کنید؛ بلکه باید آنها را از صفر با کدنویسی ایجاد کنید و بهصورت اختصاصی به سایت خود بیفزایید.
بلاخره وردپرس یا PHP؟
ما در مقاله وردپرس یا پی اچ پی شما را با معایب و مزایای پی اچ پی و وردپرس آشنا کردهایم اگر پاسخ قطعی به این سؤال را میخواهید بدانید که در نهایت کدام را انتخاب کنیم وردپرس یا php؟!
باید بگوییم بهتر است ابتدا نگاهی به کسبوکار خود بیندازید اگر میخواهید کسبوکار گستردهای داشته باشید و تجارت کنید بهتر است از همان ابتدا پی اچ پی را برگزینید.
همچنین اگر سایت فروشگاهی دارید که در آن مدام تعداد و نوع محصولات در حال تغییر است بهتر است از php استفاده کنید تا قابلیت تغییر بیشتری به شما دهد. اما اگر کسبوکار کوچکی دارید و بهتازگی آن را راهاندازی کردهاید وردپرس را پیشنهاد میدهیم.
یکی دیگر از راهنماییهایی که میتوانیم در این زمینه داشته باشیم این است که بررسی کنید و ببینید شما به یک وبسایت با چند صفحه نیاز دارید یا میخواهید یک وبسایت یکصفحهای شخصی بسازید.
اگر وبسایت چند صفحهای میخواهید بهتر است php را انتخاب کنید و اگر وبسایت شخصی میخواهید وردپرس مناسبتر است.
در نهایت برای اطمینان شما راههایی برای مشاوره ارتباط با پشتیبانان ما وجود دارد که میتواند راهنمای شما در این مسیر باشید. از این طریق با ما در تماس باشید.
طراحی سایت به صورت حرفهای توسط تیم طراح سبز.
دیدگاهتان را بنویسید